Беларусь адносіцца да краін з самадастатковай вытворчасцю сельскагаспадарчай прадукцыі і з'яўляецца лідарам у СНД па вытворчасці на душу насельніцтва*:
бульбы - 648 кг,
мяса - 132 кг,
малака - 785 кг.
Займае 5-е месца ў СНД па вытворчасці на душу насельніцтва збожжа (778 кг) і 4-е месца па вытворчасці агародніны (197 кг).
Спажыванне асноўных прадуктаў харчавання ў 2019 годзе (на душу насельніцтва):
мяса і мясапрадукты - 97 кг,
малако і малочныя прадукты - 246 кг,
яйкі - 264 шт.,
бульба і бульбапрадукты - 175 кг,
агародніна, бахчавыя культуры і прадукты іх перапрацоўкі - 152 кг,
фрукты, ягады і прадукты іх перапрацоўкі - 97 кг.
Спажыванне асноўных прадуктаў харчавання ў 2010 годзе:
мяса і мясапрадукты - 84 кг,
малако і малочныя прадукты - 247 кг,
яйкі - 292 шт.,
бульба і бульбапрадукты - 183 кг,
агародніна, бахчавыя культуры і прадукты іх перапрацоўкі - 149 кг,
фрукты, ягады і прадукты іх перапрацоўкі - 65 кг.
Удзельная вага продажу прадуктаў харчавання беларускай вытворчасці ў рознічным тавараабароце арганізацый гандлю ў I паўгоддзі 2020 года:
яйкі - 100%,
сметанковае масла - 99,9%,
мяса і мясныя прадукты - 99,7%,
морква - 96,6%,
сыры - 92,1%,
цукар - 90,2%,
бульба - 89,5%.
На пачатак 2020 года ў Беларусі працавала каля 17 тыс. харчовых магазінаў (28% ад агульнай колькасці магазінаў). У разліку на 10 тыс. жыхароў прыпадае 18 харчовых магазінаў.
* Тут і далей - даныя за 2019 год.
Крыніца: Нацыянальны статыстычны камітэт Беларусі.