Фота з архіва
12 лістапада, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Як у Беларусі паляпшаюць хлебабулачныя вырабы для спажыўцоў, расказала журналістам намеснік начальніка галоўнага ўпраўлення перапрацоўчай прамысловасці Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Ірына Баранцэвіч перад 10-м, юбілейным, Міжнародным сімпозіумам хлебапёкаў, што праходзіць на палях міжнароднай спецыялізаванай аптовай выстаўкі-кірмашу PRODEXPO-2025 у Мінску, перадае карэспандэнт БЕЛТА.
Ірына Баранцэвіч адзначыла, што ў Беларусі пастаянна ідзе работа над новымі хлебабулачнымі вырабамі. "Датычыцца яна іх абагачэння. Цяпер спажыўцам гэта цікава. Яны больш увагі ўдзяляюць саставу на этыкетцы, прычым ён павінен быць чыстым. Таму мы сумесна з прадпрыемствам "Белтэхнахлеб", якое адносіцца да РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па харчаванні", распрацоўваем новыя вырабы і тэхналогіі, рэцэптуры з так званай чыстай этыкеткай", - растлумачыла яна.
Намеснік начальніка расказала, што ў рамках задання, выкананага па навуковай праграме, арганізаваны ўчастак па прарошчванні і вакуумаванні збожжа. "Цяпер збожжа мае дастаткова добры тэрмін прыгоднасці - да 60 сутак і можа пастаўляцца на хлебазаводы. Раней тэрмін прыдатнасці прарошчанага збожжа быў 6 гадзін. Ёсць рэцэптуры з такім прарошчаным зернем. Гэта даволі смачны і вельмі карысны прадукт", - дадала Ірына Баранцэвіч.
Акрамя таго, вырабляюцца вырабы з паніжанай колькасцю солі і цукру ў саставе. Распрацоўваюцца вырабы для дзяцей, школьнікаў, цяжарных, кормячых жанчын, пажылых людзей.
На Міжнародным сімпозіуме хлебапёкаў прысутнічаюць прадстаўнікі навукі, бізнесу, а таксама вытворцы з Расіі, адзначыла Ірына Баранцэвіч. "Яны падзеляцца сваімі цікавымі дасягненнямі, інавацыямі. Таксама прысутнічаюць прадстаўнікі ад нашай навукі. Яны раскажуць, што новага цяпер у свеце, у краіне. Гэта заўсёды дае штуршок для развіцця галіны", - рэзюмавала яна.
PRODEXPO - вядучая галіновая харчовая выстава Беларусі. Яе арганізатарамі выступаюць Нацыянальны выставачны цэнтр "БелЭкспа" Кіраўніцтва справамі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь і Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Рэспублікі Беларусь пры падтрымцы канцэрна "Белдзяржхарчпрам".-0-
Ірына Баранцэвіч адзначыла, што ў Беларусі пастаянна ідзе работа над новымі хлебабулачнымі вырабамі. "Датычыцца яна іх абагачэння. Цяпер спажыўцам гэта цікава. Яны больш увагі ўдзяляюць саставу на этыкетцы, прычым ён павінен быць чыстым. Таму мы сумесна з прадпрыемствам "Белтэхнахлеб", якое адносіцца да РУП "Навукова-практычны цэнтр Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі па харчаванні", распрацоўваем новыя вырабы і тэхналогіі, рэцэптуры з так званай чыстай этыкеткай", - растлумачыла яна.
Намеснік начальніка расказала, што ў рамках задання, выкананага па навуковай праграме, арганізаваны ўчастак па прарошчванні і вакуумаванні збожжа. "Цяпер збожжа мае дастаткова добры тэрмін прыгоднасці - да 60 сутак і можа пастаўляцца на хлебазаводы. Раней тэрмін прыдатнасці прарошчанага збожжа быў 6 гадзін. Ёсць рэцэптуры з такім прарошчаным зернем. Гэта даволі смачны і вельмі карысны прадукт", - дадала Ірына Баранцэвіч.
Акрамя таго, вырабляюцца вырабы з паніжанай колькасцю солі і цукру ў саставе. Распрацоўваюцца вырабы для дзяцей, школьнікаў, цяжарных, кормячых жанчын, пажылых людзей.
На Міжнародным сімпозіуме хлебапёкаў прысутнічаюць прадстаўнікі навукі, бізнесу, а таксама вытворцы з Расіі, адзначыла Ірына Баранцэвіч. "Яны падзеляцца сваімі цікавымі дасягненнямі, інавацыямі. Таксама прысутнічаюць прадстаўнікі ад нашай навукі. Яны раскажуць, што новага цяпер у свеце, у краіне. Гэта заўсёды дае штуршок для развіцця галіны", - рэзюмавала яна.
PRODEXPO - вядучая галіновая харчовая выстава Беларусі. Яе арганізатарамі выступаюць Нацыянальны выставачны цэнтр "БелЭкспа" Кіраўніцтва справамі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь і Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Рэспублікі Беларусь пры падтрымцы канцэрна "Белдзяржхарчпрам".-0-
