Фота з архіва
24 кастрычніка, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Аб парушэннях, выяўленых у ходзе праверак школьных харчаблокаў, расказала намеснік начальніка аддзела кантролю за работай арганізацый гандлю, грамадскага харчавання і бытавых паслуг Камітэта дзяржаўнага кантролю Вольга Праваторава, перадае карэспандэнт БЕЛТА.
КДК пачаты кантрольныя мерапрыемствы па пытаннях арганізацыі харчавання ў школах. Сітуацыя вывучаецца ва ўсіх рэгіёнах рэспублікі. Выяўлены шэраг праблемных пытанняў і парушэнняў.
"Устаноўлены шматлікія факты парушэнняў тэхналогіі прыгатавання страў, у тым ліку недакладанні сыравіны. У адной са школ Магілёва пры прыгатаванні біточкаў курыных замест прадугледжаных 14,5 кг мяса птушкі выкарысталі на 3,5 кг менш. І такія факты не адзінкавыя", - расказала Вольга Праваторава.
Выяўлены таксама выпадкі вынасу работнікамі харчаблокаў прадуктаў харчавання. "У харчаблоку сярэдняй школы Салігорска ў ходзе маніторынгу выяўлены схаваныя ў шафах, сталах і пад спецадзеннем работнікаў пачкі з мукой, цукрам, 12 л соку. Па-ранейшаму значная частка прыгатаваных страў накіроўваецца ў адходы. У асобных выпадках навучэнцы не з'ядаюць да 40 працэнтаў прыгатаванай ежы", - адзначыла намеснік начальніка аддзела кантролю.
Акрамя таго, у шэрагу школ выяўлены факты захоўвання тавараў са скончаным тэрмінам прыдатнасці. Па ўсіх фактах парушэнняў выдадзены рэкамендацыі.
"У многіх выпадках недахопы ўстараняліся непасрэдна ў ходзе маніторынгаў. Праверкі па гэтых пытаннях прадаўжаюцца. Галоўная задача кантрольных мерапрыемстваў - забяспечыць якаснае, бяспечнае і карыснае харчаванне школьнікаў", - падкрэсліла Вольга Праваторава.-0-
КДК пачаты кантрольныя мерапрыемствы па пытаннях арганізацыі харчавання ў школах. Сітуацыя вывучаецца ва ўсіх рэгіёнах рэспублікі. Выяўлены шэраг праблемных пытанняў і парушэнняў.
"Устаноўлены шматлікія факты парушэнняў тэхналогіі прыгатавання страў, у тым ліку недакладанні сыравіны. У адной са школ Магілёва пры прыгатаванні біточкаў курыных замест прадугледжаных 14,5 кг мяса птушкі выкарысталі на 3,5 кг менш. І такія факты не адзінкавыя", - расказала Вольга Праваторава.
Выяўлены таксама выпадкі вынасу работнікамі харчаблокаў прадуктаў харчавання. "У харчаблоку сярэдняй школы Салігорска ў ходзе маніторынгу выяўлены схаваныя ў шафах, сталах і пад спецадзеннем работнікаў пачкі з мукой, цукрам, 12 л соку. Па-ранейшаму значная частка прыгатаваных страў накіроўваецца ў адходы. У асобных выпадках навучэнцы не з'ядаюць да 40 працэнтаў прыгатаванай ежы", - адзначыла намеснік начальніка аддзела кантролю.
Акрамя таго, у шэрагу школ выяўлены факты захоўвання тавараў са скончаным тэрмінам прыдатнасці. Па ўсіх фактах парушэнняў выдадзены рэкамендацыі.
"У многіх выпадках недахопы ўстараняліся непасрэдна ў ходзе маніторынгаў. Праверкі па гэтых пытаннях прадаўжаюцца. Галоўная задача кантрольных мерапрыемстваў - забяспечыць якаснае, бяспечнае і карыснае харчаванне школьнікаў", - падкрэсліла Вольга Праваторава.-0-
