ДЗЯРЖОРГАНЫДЗЯРЖОРГАНЫ
Флаг Субота, 26 лістапада 2022
Мінск -4°C
Усе навіны
Усе навіны
Грамадства
06 кастрычніка 2022, 16:02

Вучоны: важна павышаць якасць вытворчасці харчовай прадукцыі

Фота з архіва
Фота з архіва

6 кастрычніка, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Важна павышаць якасць вытворчасці харчовай прадукцыі і распрацоўваць новыя віды, якія ўлічваюць індывідуальныя, генетычныя і рэгіянальныя асаблівасці розных груп насельніцтва. Аб гэтым у час ХІХ Міжнароднай навукова-практычнай канферэнцыі "Праблемы харчавання" сказаў вучоны сакратар аддзялення аграрных навук НАН Беларусі Юрый Канашэнка, перадае карэспандэнт БЕЛТА.

Паводле яго слоў, апошнія некалькі гадоў паказалі ўсю важнасць развіцця рэальнага сектара эканомікі Беларусі, а асаблівае месца ў ёй займае аграпрамысловы комплекс. "Ва ўсім свеце аграрны сектар з'яўляецца маларэнтабельным і рызыкоўным бізнесам з-за значных ваганняў кліматычных умоў, аднак гэты сектар мае першараднае сацыяльнае значэнне, у сувязі з чым атрымлівае сваё развіццё нават у самых складаных рэгіёнах. Важна адзначыць і той факт, што ў сучасных умовах узрастае значэнне шырокага ўзаемадзеяння прадстаўнікоў розных сфер навукі па пытаннях здаровага харчавання. Асаблівую актуальнасць маюць задачы павышэння якасці вытворчасці харчовай прадукцыі, а таксама распрацоўкі новых відаў прадуктаў харчавання, якія ўлічваюць індывідуальныя, генетычныя і рэгіянальныя асаблівасці розных груп насельніцтва", - заявіў Юрый Канашэнка.

Ён адзначыў, што прадукцыя беларускіх прадпрыемстваў карыстаецца вялікай папулярнасцю як на ўнутраным, так і на знешніх харчовых рынках. "Спажыўцы могуць быць упэўнены, што любы харчовы прадукт беларускай вытворчасці, які ёсць на паліцах магазінаў, поўнасцю адпавядае жорсткім стандартам якасці і бяспекі", - дадаў вучоны.

Таксама ён падкрэсліў, што харчовая прамысловасць Беларусі ўяўляе сабой сукупнасць галін, якія складаюцца з разнапрофільных прадпрыемстваў, аб'яднаных тэхналагічнымі адносінамі сельскай гаспадаркі і гандлю. На яго думку, ад эфектыўнасці іх работы залежыць вырашэнне задачы забеспячэння насельніцтва высакаякаснымі прадуктамі харчавання ў аб'ёмах і асартыменце, дастатковых для фарміравання правільнага і збалансаванага рацыёну харчавання. "Развіццю харчовай прамысловасці ўдзяляецца асноўная ўвага на агульнарэспубліканскім, галіновых і рэгіянальных узроўнях. Гэта сведчыць аб важнасці далейшага развіцця айчыннага АПК", - рэзюмаваў вучоны сакратар аддзялення аграрных навук НАН.-0-

Падпісвайцеся на нас у
Twitter
Топ-навіны
З НАМІ НАЙБОЛЬШ ЦІКАВА
Свежыя навіны Беларусі