Фота з архіва
15 жніўня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Аб асноўных задачах па развіцці сельскай гаспадаркі ў Беларусі расказаў на прэс-канферэнцыі начальнік галоўнага ўпраўлення адукацыі, навукі і кадравай палітыкі Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання Уладзімір Самсановіч, перадае карэспандэнт БЕЛТА.
"Стратэгічнай мэтай развіцця сельскай гаспадаркі Беларусі на перыяд да 2030 года з'яўляецца фарміраванне канкурэнтаздольнай на сусветным рынку і экалагічна бяспечнай вытворчасці сельскагаспадарчых прадуктаў, неабходных для падтрымання дасягнутага ўзроўню харчовай бяспекі. У Беларусі гэты ўзровень высокі. Мы забяспечваем сябе на 100 працэнтаў, і яшчэ палову таго, што вырабляем, прадаём на экспарт", - адзначыў Уладзімір Самсановіч.
Паводле яго слоў, беларускую сельскую гаспадарку чакае інтэлектуалізацыя і пераход да лічбавай мадэлі развіцця вытворчасці, якая дасць магчымасць знізіць рэсурсаёмістасць, нарасціць аб'ёмы выпуску і экспарту прадукцыі з высокай дабаўленай вартасцю.
"Таксама трэба забяспечыць паўнацэннае харчаванне і здаровы лад жыцця насельніцтва пры захаванні ўрадлівасці глеб. Паколькі прадукцыя, якую мы вырабляем (агародніна, фрукты), вырошчваецца на зямлі. Корм, які ядуць жывёлы, павінен быць экалагічна чыстым, каб мы атрымлівалі якасныя мяса, малако, яйкі і іншую прадукцыю", - падкрэсліў начальнік галоўнага ўпраўлення адукацыі, навукі і кадравай палітыкі Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання.
Ён дадаў, што сельскагаспадарчая прадукцыя вырабляецца сёння на 1645 малочнатаварных комплексах з даільнымі заламі і робатамі для вытворчасці малака па сучасных тэхналогіях. Тэхналагічныя працэсы забяспечваюць стэрыльную чысціню.
"Так, у нас функцыянуе 100 вялікіх свінагадоўчых комплексаў і 42 буйныя птушкафабрыкі. Тут перапрацоўваецца ўсё, што мы вырошчваем на палях, - кармавыя культуры, збожжа", - заявіў Уладзімір Самсановіч.-0-
"Стратэгічнай мэтай развіцця сельскай гаспадаркі Беларусі на перыяд да 2030 года з'яўляецца фарміраванне канкурэнтаздольнай на сусветным рынку і экалагічна бяспечнай вытворчасці сельскагаспадарчых прадуктаў, неабходных для падтрымання дасягнутага ўзроўню харчовай бяспекі. У Беларусі гэты ўзровень высокі. Мы забяспечваем сябе на 100 працэнтаў, і яшчэ палову таго, што вырабляем, прадаём на экспарт", - адзначыў Уладзімір Самсановіч.
Паводле яго слоў, беларускую сельскую гаспадарку чакае інтэлектуалізацыя і пераход да лічбавай мадэлі развіцця вытворчасці, якая дасць магчымасць знізіць рэсурсаёмістасць, нарасціць аб'ёмы выпуску і экспарту прадукцыі з высокай дабаўленай вартасцю.
"Таксама трэба забяспечыць паўнацэннае харчаванне і здаровы лад жыцця насельніцтва пры захаванні ўрадлівасці глеб. Паколькі прадукцыя, якую мы вырабляем (агародніна, фрукты), вырошчваецца на зямлі. Корм, які ядуць жывёлы, павінен быць экалагічна чыстым, каб мы атрымлівалі якасныя мяса, малако, яйкі і іншую прадукцыю", - падкрэсліў начальнік галоўнага ўпраўлення адукацыі, навукі і кадравай палітыкі Міністэрства сельскай гаспадаркі і харчавання.
Ён дадаў, што сельскагаспадарчая прадукцыя вырабляецца сёння на 1645 малочнатаварных комплексах з даільнымі заламі і робатамі для вытворчасці малака па сучасных тэхналогіях. Тэхналагічныя працэсы забяспечваюць стэрыльную чысціню.
"Так, у нас функцыянуе 100 вялікіх свінагадоўчых комплексаў і 42 буйныя птушкафабрыкі. Тут перапрацоўваецца ўсё, што мы вырошчваем на палях, - кармавыя культуры, збожжа", - заявіў Уладзімір Самсановіч.-0-