Сцяг Нядзеля, 13 ліпеня 2025
Усе навіны
Усе навіны
Грамадства
04 чэрвеня 2025, 13:55

Сэм Энас ніколі не еў такога. Якім хлебам Лукашэнка частаваў хакеістаў "Дынама-Мінск" 

Скрыншот відэа
Скрыншот відэа
4 чэрвеня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Галоўны тэхнолаг ААТ "Булачна-кандытарская кампанія "Дамачай" Святлана Рыбкова ў YouTube-праекце БЕЛТА "Па факце: рашэнні Першага" расказала аб тэхналогіях выпечкі хлеба, які Прэзідэнт Беларусі Аляксандр Лукашэнка падарыў хакеістам мінскага "Дынама".

Мінскія "Зубры" ў гэтым годзе ўпершыню ў гісторыі прабіліся ў чвэрцьфінал Кубка Гагарына. За некалькі дзён да гульні з "Трактарам" у Чэлябінску Аляксандр Лукашэнка прывёз хакеістам "Дынама-Мінск" падарункі і пачастункі: мёд, сала і хлеб.

Хлеб, які каманда атрымала ад Прэзідэнта, быў віцебскім і магілёўскім. Кіраўнік дзяржавы расказаў, што некалі аб'явіў конкурс на лепшы хлеб у Беларусі. Перамагло магілёўскае прадпрыемства "Дамачай", з чым не пагадзіліся хлебаробы з Віцебска. Тады яны зрабілі для конкурсу свой чорны хлеб. "Сэм Энас ніколі не еў чорнага хлеба - чыста чорнага - таму што жыта не ўсюды вырошчваецца, - звярнуўся Прэзідэнт да нападаючага мінскага "Дынама". - Гэта таксама вельмі добры хлеб".

Каб даведацца, як гатуюць знакаміты магілёўскі хлеб, наша здымачная група адправілася на прадпрыемства і пазнаёмілася з тэхнолагамі - аўтарамі рэцэптуры "Водарнага" хлеба.

"У 2016 годзе пасля візіту ў Кітай Прэзідэнт даў даручэнне пякарным прадпрыемствам рэспублікі распрацаваць тэхналогію атрымання хлеба без прымянення харчовых дабавак, якая адпавядала б лепшым замежным аналагам. З сямі хлебапякарных прадпрыемстваў тэхналогія, распрацаваная спецыялістамі кампаніі "Дамачай", была прызнана лепшай", - расказала галоўны тэхнолаг ААТ "Булачна-кандытарская кампанія "Дамачай" Святлана Рыбкова.

На распрацоўку рэцэптуры спатрэбілася некалькі месяцаў. Кожны дзень на прадпрыемстве вырабляюць каля тоны такога хлеба. Яго ацанілі і ў Беларусі, і за мяжой. А калегі з іншых заводаў спрабавалі пераняць рэцэптуру.

"Заўсёды прысутнічае здаровая канкурэнцыя. І калегі спрабавалі паўтарыць нашу тэхналогію, бо наш хлеб падабаецца пакупнікам", - адзначыла Святлана Рыбкова.

Сакрэт якасці і смаку - у спалучэнні традыцыйных беларускіх кампанентаў і тэхналогіі замесу. Паўфабрыкаты для "Водарнага" спеюць доўга. Шмат стадый атрымання рошчыны. Для вытворчасці патрабуецца восем гадзін.

"Першая стадыя - атрыманне заваркі, якая вырабляецца працягла і па шматстадыйнай тэхналогіі. Потым ідзе стадыя замесу цеста. Будзьце ўпэўнены, што хлеб "Водарны" замешваецца з цеплынёй і любоўю. Потым цеста праходзіць стадыю браджэння. Далей разбіраецца і паступае на расстойку. Выпечка праводзіцца ў нас у подавай печы", - раскрыла некаторыя дэталі вытворчасці Святлана Рыбкова.

*Праект створаны за кошт сродкаў мэтавага збору на вытворчасць нацыянальнага кантэнту.-0- 
Падпісвайцеся на нас у
X
Топ-навіны
Свежыя навіны Беларусі