У верасні-лістападзе ў рыбгасе "Навінкі" перасаджваюць рыбу з выроставых і нагульных сажалак у зімавальныя. Вылаўленую жывую рыбу ўручную сартуюць па памеры і відах перад тым, як адправіць у зімавальныя сажалкі ці на продаж. У кожнай з зімавальных сажалак жыве свой від: карп, таўсталобік або амур. Потым пачнуць заліваць нагульныя сажалкі для вырошчвання рыбы. У вытворчасці трохгадовы цыкл. Да канца трэцяга года рыба важыць па 1,5-2,5 кг. Згодна з інвестыцыйнай праграмай на 2026-2027 гг. на тэрыторыі гаспадаркі плануюць узвесці ўласны цэх перапрацоўкі - для замарозкі, салення і вэнджання рыбы.На здымку: у рыбгасе "Навінкі".
