У гаспадарках Беларусі штогод вырабляецца больш за 3,5 млрд яек.
Сярэднестатыстычны беларус за год спажывае 250-300 яек (з улікам прадуктаў, у саставе якіх ёсць яйкі).
Вытворчасць яек* у 2019 годзе па абласцях:
Брэсцкая - 561,4 млн,
Віцебская - 485,2 млн,
Гомельская - 460,3 млн,
Гродзенская - 401,4 млн,
Мінская - 1 299,9 млн,
Магілёўская - 306,1 млн.
У сярэднім курыца нясе яек за год:
2010 - 303,
2011 - 295,
2012 - 299,
2013 - 289,
2014 - 280,
2015 - 278,
2016 - 275,
2017 - 277,
2018 - 282,
2019 - 296.
Спажыванне яек на душу насельніцтва (з улікам прадуктаў, у саставе якіх ёсць яйкі):
2010 - 292,
2011 - 301,
2012 - 303,
2013 - 292,
2014 - 288,
2015 - 280,
2016 - 264,
2017 - 260,
2018 - 259.
Сярэдняя цана дзясятка яек у сакавіку:
2016 год - Br1,94,
2017 год - Br2,07,
2018 год - Br2,
2019 год - Br2,18,
2020 год - Br2,25.
* Ад птушкі ўсіх відаў.
Крыніца: Нацыянальны статыстычны камітэт.