Сцяг Чацвер, 18 красавіка 2024
Усе навіны
Усе навіны
Інфаграфіка
10 красавіка 2020, 14:45

Вытворчасць яек у Беларусі

У гаспадарках Беларусі штогод вырабляецца больш за 3,5 млрд яек.

Сярэднестатыстычны беларус за год спажывае 250-300 яек (з улікам прадуктаў, у саставе якіх ёсць яйкі).

Вытворчасць яек* у 2019 годзе па абласцях:

Брэсцкая - 561,4 млн,

Віцебская - 485,2 млн,

Гомельская - 460,3 млн,

Гродзенская - 401,4 млн,

Мінская - 1 299,9 млн,

Магілёўская - 306,1 млн.

У сярэднім курыца нясе яек за год:

2010 - 303,

2011 - 295,

2012 - 299,

2013 - 289,

2014 - 280,

2015 - 278,

2016 - 275,

2017 - 277,

2018 - 282,

2019 - 296.

Спажыванне яек на душу насельніцтва (з улікам прадуктаў, у саставе якіх ёсць яйкі):

2010 - 292,

2011 - 301,

2012 - 303,

2013 - 292,

2014 - 288,

2015 - 280,

2016 - 264,

2017 - 260,

2018 - 259.

Сярэдняя цана дзясятка яек у сакавіку:

2016 год - Br1,94,

2017 год - Br2,07,

2018 год - Br2,

2019 год - Br2,18,

2020 год - Br2,25.

* Ад птушкі ўсіх відаў.

Крыніца: Нацыянальны статыстычны камітэт.

Топ-навіны
Свежыя навіны Беларусі