У час хваробы трэба зрабіць упор на прадукты, якія маюць супрацьвірусныя і антыбактэрыяльныя ўласцівасці, умацоўваюць імунную сістэму. Таксама неабходна шмат піць.
Неабходна ўключыць у рацыён:
свежую агародніну і садавіну,
квашаную капусту,
часнок,
цыбулю,
мёд,
журавіны,
прадукты, у якіх ёсць вітаміны А, С, цынк і кальцый.
Варта адмовіцца ад:
кавы,
моцнага чаю,
алкаголю,
салёных, вэнджаных і тлустых прадуктаў.
Пры першых сімптомах неабходна адразу звярнуцца да ўрача.
Метады прафілактыкі:
вакцынацыя*,
загартоўванне,
апранацца згодна з надвор'ем і не пераахалоджвацца,
часцей бываць на свежым паветры,
высыпацца.
* У выпадку адсутнасці супрацьпаказанняў.
Крыніца: Рэспубліканскі цэнтр гігіены, эпідэміялогіі і грамадскага здароўя, Мінскі занальны цэнтр гігіены і эпідэміялогіі.