Сцяг Аўторак, 26 лістапада 2024
Усе навіны
Усе навіны
Эканоміка
26 чэрвеня 2024, 19:47

Жыдкоў: высокая якасць прадуктаў харчавання - вызначальны фактар ​​іх пашырэння на знешніх рынках

Фота Белдзяржхарчпрама
Фота Белдзяржхарчпрама
26 чэрвеня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Дасягненне высокай якасці прадуктаў харчавання - вызначальны фактар ​​паспяховага прасоўвання айчынных тавараў на знешніх рынках, а значыць, умацавання нацыянальнай эканомікі. Такое меркаванне выказаў старшыня канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Алег Жыдкоў на семінары, прысвечаным сістэмам менеджменту якасці і праектаў як аснове канкурэнтаздольнасці і выканання паказчыкаў бізнес-дзейнасці, што прайшоў сёння ў Мінску і сабраў амаль 40 кіраўнікоў арганізацый канцэрна, паведамілі БЕЛТА ў прэс-службе Белдзяржхарчпрама.

Як адзначыў Алег Жыдкоў, дасягненне якасці ва ўсіх сферах жыццядзейнасці нашай краіны было вызначана важнейшай задачай дзяржаўнай палітыкі. "Пры гэтым якасць разглядаецца ў першую чаргу з пазіцыі якасці жыцця людзей, - сказаў ён. - Неабходна помніць, што ад кожнага з нас залежыць канкурэнтаздольнасць беларускіх тавараў, а значыць, узровень дабрабыту краіны ў цэлым і кожнага грамадзяніна ў прыватнасці".

Кіраўнік Белдзяржхарчпрама звярнуў увагу на тое, што з кожным годам патрабаванні да якасці і бяспекі харчовай прадукцыі становяцца ўсё больш строгімі як з боку органаў дзяржаўнага кантролю, так і з боку заказчыкаў і кліентаў, у тым ліку і непасрэдных спажыўцоў.

"Пакуль няма дакладнай арганізацыі ў кіраванні якасцю і бяспекай на прадпрыемстве, пакуль няма рэальнай зацікаўленасці ўсіх работнікаў у выпуску якаснай прадукцыі - ніякія дырэктыўныя ўказанні і ніякі адміністрацыйны націск не дадуць патрэбнага эфекту", - падкрэсліў Алег Жыдкоў.

Каб максімальна аптымізаваць працэсы на прадпрыемстве, пачынаючы ад камунікацыйных і заканчваючы тэхналагічнымі, а таксама гарантаваць спажыўцам якасць гатовай прадукцыі, Міжнародная арганізацыя па стандартызацыі ратыфікавала серыю міжнародных стандартаў ISO 9000. Яна ўкаранёна практычна на кожным прадпрыемстве канцэрна, мэта кіраўнікоў - усведамляючы яе магчымасці, карыстацца перавагамі, знаходзячы спосабы атрымання прыбытку.

Старшыня Дзяржстандарту Алена Маргунова абазначыла, што на атрыманне Дзяржаўнага знака якасці прэтэндуе 660 найменняў прадукцыі 217 прадпрыемстваў, у тым ліку і ад арганізацый канцэрна "Белдзяржхарчпрам". У сувязі з гэтым Алена Маргунова заклікала топ-мэнэджараў больш актыўна ўдзельнічаць у распрацоўцы стандартаў, адзначыўшы ў якасці прыкладу, што 53 працэнты распрацоўшчыкаў гэтых дакументаў у Расіі складаюць прадстаўнікі бізнес-супольнасці.

"У Беларусі ў асноўным спецыялісты Дзяржстандарту і яго арганізацый займаюцца распрацоўкай і разглядам праектаў стандартаў, аднак хацела заклікаць усіх прысутных больш актыўна ўдзельнічаць у дзейнасці тэхнічных камітэтаў па стандартызацыі", - дадала Алена Маргунова.-0-
Падпісвайцеся на нас у
X
Топ-навіны
Свежыя навіны Беларусі