Фота з архіва
15 ліпеня, Мінск /Кар. БЕЛТА/. Ад вытворчасці мяккай карамелі і кармавых дабавак да поўнага цыкла перапрацоўкі какававых зярнят - беларуская харчовая прамысловасць займаецца рэалізацыяй некалькіх маштабных інавацыйных праектаў, якія пасадзейнічаюць стварэнню новых рабочых месцаў і нарошчванню аб'ёмаў вытворчых магутнасцей. Аб інвестыцыйным развіцці галіновых прадпрыемстваў карэспандэнту БЕЛТА расказала першы намеснік старшыні канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Таццяна Шадко.
Першы інвестыцыйны праект, згаданы Таццянай Шадко, звязаны з гарадскім пасёлкам Івянец Валожынскага раёна, дзе адна з буйнейшых кандытарскіх фабрык стварае вытворчасць мяккай карамелі. Вытворчыя магутнасці лініі складуць 2,2 тыс. т у год, з'явяцца 20 новых рабочых месцаў. Як удакладніла першы намеснік старшыні канцэрна, неабходнае для запуску лініі абсталяванне пастаўлена ўжо на прадпрыемства і ўстаноўлена, вядуцца пусканаладачныя работы.
Завяршэнне праекта па стварэнні ўчастка для вытворчасці кармавых дабавак шляхам перапрацоўкі кармавой брагі ў гарадскім пасёлку Урэчча Любанскага раёна дазволіць наладзіць выпуск сухога кармавога прадукту аб'ёмам 16,5 тыс. т у год і забяспечыць стварэнне 30 рабочых месцаў.
На перыяд з 2022 па 2027 гады разлічана выкананне праекта па стварэнні інавацыйнай імпартазамяшчальнай вытворчасці поўнага цыкла для перапрацоўкі какававых зярнят з прымяненнем сістэм лічбавага анлайн-кантролю якасці, што адпавядае патрабаванням міжнародных стандартаў. Выканаўшы праект, інвестары запусцяць імпартазамяшчальную вытворчасць какававых прадуктаў, а менавіта цёртай какавы, какава-масла, какава-парашку. Усяго прадугледжваецца вытворчасць какававых прадуктаў аб'ёмам 32,1 тыс. т, з іх 9,7 тыс. т прызначаны для ўласнага спажывання, 22,4 тыс. т - для продажу. Праект дазволіць стварыць 112 рабочых месцаў.-0-
Першы інвестыцыйны праект, згаданы Таццянай Шадко, звязаны з гарадскім пасёлкам Івянец Валожынскага раёна, дзе адна з буйнейшых кандытарскіх фабрык стварае вытворчасць мяккай карамелі. Вытворчыя магутнасці лініі складуць 2,2 тыс. т у год, з'явяцца 20 новых рабочых месцаў. Як удакладніла першы намеснік старшыні канцэрна, неабходнае для запуску лініі абсталяванне пастаўлена ўжо на прадпрыемства і ўстаноўлена, вядуцца пусканаладачныя работы.
Завяршэнне праекта па стварэнні ўчастка для вытворчасці кармавых дабавак шляхам перапрацоўкі кармавой брагі ў гарадскім пасёлку Урэчча Любанскага раёна дазволіць наладзіць выпуск сухога кармавога прадукту аб'ёмам 16,5 тыс. т у год і забяспечыць стварэнне 30 рабочых месцаў.
На перыяд з 2022 па 2027 гады разлічана выкананне праекта па стварэнні інавацыйнай імпартазамяшчальнай вытворчасці поўнага цыкла для перапрацоўкі какававых зярнят з прымяненнем сістэм лічбавага анлайн-кантролю якасці, што адпавядае патрабаванням міжнародных стандартаў. Выканаўшы праект, інвестары запусцяць імпартазамяшчальную вытворчасць какававых прадуктаў, а менавіта цёртай какавы, какава-масла, какава-парашку. Усяго прадугледжваецца вытворчасць какававых прадуктаў аб'ёмам 32,1 тыс. т, з іх 9,7 тыс. т прызначаны для ўласнага спажывання, 22,4 тыс. т - для продажу. Праект дазволіць стварыць 112 рабочых месцаў.-0-