4 лютага, Масква /Эдуард Півавар - БЕЛТА/. Эканамічныя цяжкасці ў свеце, выкліканыя пандэміяй COVID-19, не паўплывалі на забеспячэнне харчовай бяспекі Еўразійскага эканамічнага саюза. Аб гэтым заявіў член Калегіі (міністр) па прамысловасці і аграпрамысловым комплексе Еўразійскай эканамічнай камісіі Артак Камалян сёння ў час анлайн-прэс-канферэнцыі з Алматы, дзе 5 лютага пройдзе пасяджэнне Еўразійскага міжурадавага савета з удзелам кіраўнікоў урадаў краін ЕАЭС, перадае карэспандэнт БЕЛТА.
"Што датычыцца харчовай бяспекі, так, мы можам сябе пракарміць, - падкрэсліў Артак Камалян. - Калі мы пад харчовай бяспекай маем на ўвазе харчовае забеспячэнне, якасць і бяспеку прадуктаў харчавання, то ў гэтай частцы пандэмія каранавіруса аказвала зусім невялікі ўплыў".
Паводле слоў міністра ЕЭК, нязначны ўплыў пандэмія аказала з пункту гледжання эканамічнай даступнасці прадуктаў харчавання. "Але ў любым выпадку як у мінулым, так і ў гэтым годзе па ўсіх таварных групах прадуктаў харчавання ЕАЭС забяспечвае сябе практычна ў поўным аб'ёме. Адзіная таварная група, якая імпартазалежная, гэта фрукты і ягады. Былі пэўныя праблемы з ураджайнасцю цукровых буракоў і іх цукрыстасцю ў сувязі з умовамі надвор'я. Але ў любым выпадку той запас (прыкладна каля 1 млн т), які быў, дастатковы, каб не адчуваць дэфіцыту цукру ў гэтым годзе", - адзначыў Артак Камалян.-0-