.
ДЗЯРЖОРГАНЫДЗЯРЖОРГАНЫ
Серада, 3 сакавіка 2021
Мінск Суцэльная воблачнасць 0°C
Усе навіны
Усе навіны
Эканоміка
23 лютага 2021, 10:00

Экспазіцыя беларускіх вытворцаў адкрылася на харчовай выстаўцы ў Дубаі

Фота belinterexpo.by
Фота belinterexpo.by

23 лютага, Мінск /Кар. БЕЛТА/. 22 лютага адбылася цырымонія адкрыцця экспазіцыі беларускіх вытворцаў Belarus. The Taste Of Nature на найбуйнейшай міжнароднай выстаўцы прадуктаў харчавання і напіткаў Gulfood-2021, якая стартавала 21 лютага ў Дубаі (ААЭ) і з'яўляецца галоўнай падзеяй года для сусветнай харчовай галіны. Аб гэтым карэспандэнту БЕЛТА паведамілі на выставачным прадпрыемстве "Белінтэрэкспа" БелГПП.

У цырымоніі прынялі ўдзел старшыня БелГПП Уладзімір Улаховіч, пасол Беларусі ў ААЭ Андрэй Лучанок, намеснік міністра сельскай гаспадаркі і харчавання Ігар Брыло, намеснік старшыні канцэрна "Белдзяржхарчпрам" Аляксандр Якоўчыц, дырэктар "Белінтэрэкспа" Яўген Увядзенскі, дырэктар аддзела знешнеэканамічных сувязей агенцтва Dubai Exports Абдулрахман Аль Хосані, старшы менеджар аддзела знешнеэканамічных сувязей агенцтва Dubai Exports Махамед Аль Марзукі, а таксама прадстаўнікі кіраўніцтва беларускіх прадпрыемстваў.

25 беларускіх прадпрыемстваў харчовай галіны прымаюць удзел у Gulfood-2021. Арганізатар экспазіцыі - выставачнае прадпрыемства "Белінтэрэкспа" Беларускай гандлёва-прамысловай палаты.

Беларускія кампаніі-экспарцёры прэзентавалі мясную, малочную, бакалейную і кандытарскую прадукцыю, вырабы з мяса птушкі і яек. Уся прадстаўленая на выстаўцы прадукцыя мае міжнародныя сертыфікаты адпаведнасці ISO, а таксама сертыфікаты "Халяль".

Новаўвядзеннем экспазіцыі гэтага года стаў гібрыдны фармат. Упершыню нацыянальны павільён суправаджаецца віртуальным люстэркам - анлайн-платформай, якая дае магчымасць знайсці павільён на выстаўцы, убачыць прадукты, прадстаўленыя на стэндах, атрымаць кантакты прадпрыемстваў.

Анлайн-экспазіцыя даступна па спасылцы: https://www.belinterexpo.by/gulfood2021/.

Кампанія "Малочны свет" на выстаўцы Gulfood-2021 прэзентуе прадукцыю прэміум-класа з адборнага малака сорту экстра, новую лінейку мяккіх сыроў і крэмаў тварожных, малако стэрылізаванае, тэрмінам годнасці 1 год у розных аб'ёмах (0,5-1 л), масла салодкасметанковае ў фасоўцы 1-2 кг. Брэнд "Малочны свет" прадстаўлены на рынку ААЭ і ў 35 краінах свету.

Высакаякасныя натуральныя малочныя прадукты - малако, вяршкі, сметанковы крэм 33%-ай тлустасці, масла, сыры і малочныя кактэйлі дэманструе прадпрыемства "Малочны гасцінец".

Кампанія "Бабуліна крынка" прэзентавала малако сухое і сыроватку малочную сухую тэрмінам годнасці 24 месяцы, а таксама малако з тэрмінам захоўвання - 9 месяцаў. Спажывец можа знайсці малако як нізкай (1,5 працэнта), так і высокай (6 працэнтаў) тлустасці.

Малако цэльнае згушчанае з цукрам "Рагачоўскага малочна-кансервавага камбіната" ўжо можна набыць у магазінах ААЭ. На выстаўцы прадстаўлены пітное і канцэнтраванае малако, масла і сыры. Навінка - пітное стэрылізаванае малако ў ўпакоўцы ТБА, тэрмінам захоўвання 9 месяцаў.

Новы прадукт - канцэнтрат малочна-тлушчавы сухі з масавай доляй тлушчу ад 20 да 55 працэнтаў прадстаўляе прадпрыемства"Праймілк". Навінка можа растварацца ў халоднай вадзе за 8 секунд. На выстаўцы дэманструюцца заменнік сухіх вяршкоў і сухі сыроватачна-тлушчавы канцэнтрат.

Высакаякасныя прадукты харчавання для дзяцей і маці прэзентуе кампанія "Ваўкавыскае ААТ "Беллакт". Гэта сухія малочныя сумесі для нованароджаных, спецыялізаваныя прадукты для цяжарных і кормячых маці, сумесі для наступнага назірання і кашы для здаровых дзяцей, сумесі для дзяцей з непераноснасцю каровінага малака, лактозы і цукрозы.

Што датычыцца мясных прадуктаў, натуральныя мясныя кансервы з ялавічыны з дабаўленнем рысавай, ячнай і грэцкай кашы, мяса бескасцёвае ялавічнае прапанаваў "Слонімскі мясакамбінат", асартымент прадукцыі якога налічвае больш за 300 найменняў.

Сыравяленую каўбасу з адборнай ялавічыны, выробленую па эксклюзіўных італьянскіх рэцэптурах, а таксама сыравэнджаную каўбасу з чарнаслівам дэманструе "Гродзенскі мясакамбінат". Штомесяц на прадпрыемстве вырабляецца 1,2 тыс. т ялавічыны, рэалізуецца 3 тыс. т каўбасных вырабаў і вэнджаніны, больш за 500 т паўфабрыкатаў.

Вотруб з ялавічыны на косці, ялавічыну бескасцёвую абваленую і ў атрубах прадстаўляе "Пінскі мясакамбінат". Гэта прадукцыя карыстаецца высокім попытам на рынках блізкага і далёкага замежжа.

Яйкі курыныя і перапёлак, з выкарыстаннем унікальнай тэхналогіі вэнджання на натуральных альховых шчэпках паказала "Салігорская птушкафабрыка". Асартымент прадпрыемства ўключае яйкі з паніжанай колькасцю ў саставе халестэрыну, яйкі рознакаляровыя ад курэй дамашніх парод, якія знаходзяцца на свабодным выгуле, яйкі мытыя дэзынфіцыраваныя, яйкі курыныя і перапёлак, абагачаныя арганічным селенам, а таксама мяса перапёлак замарожанае і вэнджанае.

Флагман харчовай прамысловасці Беларусі канцэрн "Белдзяржхарчпрам" прадставіў распрацоўкі беларускіх тэхнолагаў. На выстаўцы дэманструецца рапсавы алей - крыніца незаменных кіслот, прадукт карысны, унікальны, з высокай колькасцю ў саставе вітаміна Е. На стэндзе таксама прадстаўлены шакалад, які адпавядае высокім сусветным стандартам. У саставе - натуральная какава і мінімальная колькасць цукру. Прэзентавана лінейка сокаў і нектараў з натуральнай агародніны і фруктаў. Уласныя сады і сыравінныя зоны даюць магчымасць кантраляваць увесь працэс вытворчасці: ад ягадкі да ўпакоўкі.

Вафельныя міні-трубачкі, мультызерневыя і кукурузныя шматкі, вафельныя трубачкі без пальмавага алею (тлушчу), сухія сняданкі з джэмавай начынкай, экструдзіраванае вотруб'е, вафельныя рулецікі прадстаўляе кандытарская фабрыка "Віцьба". Асаблівасць тэхналогіі вытворчасці сухіх сняданкаў заключаецца ў кароткачасовым уздзеянні высокай тэмпературы і ціску на сыравіну, дзякуючы чаму гатовая прадукцыя максімальна захоўвае харчовую каштоўнасць зыходнай злакавай сыравіны.

Акрамя таго, экспазіцыя суправаджаецца насычанай дзелавой праграмай. У прыватнасці, 21 лютага адбылася сустрэча старшыні БелГПП Уладзіміра Улаховіча са старшынёй Гандлёва-прамысловай палаты Дубая Махідам Саіфам Аль Гураірам. Яны абмеркавалі пытанні ўзаемадзеяння паміж палатамі, магчымасці абмену візітамі бізнес-дэлегацый, сумеснага правядзення дзелавых мерапрыемстваў, а таксама арганізацыі ўдзелу прадпрыемстваў Беларусі і ААЭ ў міжнародных выстаўках і кірмашах у дзвюх краінах, у тым ліку ў анлайн-фармаце.

Магчымасці падпісання мемарандума аб узаемаразуменні паміж Беларускай гандлёва-прамысловай палатай і агенцтвам Dubai Exports разгледжаны падчас сустрэчы Уладзіміра Улаховіча з генеральным дырэктарам Dubai Exports Саідам Аль Авадзі. На сустрэчы таксама абмяркоўваліся пытанні ўзаемадзеяння дзвюх арганізацый пры правядзенні выставачных і бізнес-мерапрыемстваў, накіраваных на развіццё гандлёва-эканамічных сувязей Беларусі і ААЭ.

22 лютага беларуская дэлегацыя дзелавых колаў на чале са старшынёй БелГПП прыняла ўдзел у бізнес-брыфінгу, арганізаваным Гандлёва-прамысловай палатай Дубая. У рамках мерапрыемства адбыліся прэзентацыі эканамічнага і інвестыцыйнага патэнцыялу Беларусі і ААЭ, экспартных магчымасцей беларускіх кампаній.

Таксама ў рамках візіту беларускай дэлегацыі ў Аб'яднаныя Арабскія Эміраты запланаваны ўдзел у канферэнцыі Gulfood Innovation Summit, прэзентацыі і перагаворы з прадстаўнікамі гандлёвых сетак і імпарцёраў з усяго свету.

Gulfood-2021 - найбуйнейшая ў свеце штогадовая выстаўка прадуктаў харчавання і напіткаў. Мерапрыемства праходзіць у Дубаі (ААЭ) з 21 па 25 лютага.-0-

Падпісвайцеся на нас у
Twitter
Топ-навіны
З НАМІ НАЙБОЛЬШ ЦІКАВА
Свежыя навіны Беларусі