У гаспадарках Беларусі штогод атрымліваюць больш за 3,5 млрд яек. Сярэднестатыстычны беларус за год ужывае 250-300 яек (з улікам прадуктаў, якія змяшчаюць яйкі).
Вытворчасць яек* у 2017 годзе па абласцях:
Брэсцкая - 606,8 млн,
Віцебская - 518,2 млн,
Гомельская - 478 млн,
Гродзенская - 416,6 млн,
Мінская - 1 190,3 млн,
Магілёўская - 349,4 млн.
У сярэднім курыца-нясушка дае яек за год:
2010 - 303,
2011 - 295,
2012 - 299,
2013 - 289,
2014 - 280,
2015 - 278,
2016 - 275,
2017 - 277.
Ужыванне яек на душу насельніцтва (з улікам прадуктаў, якія змяшчаюць яйкі):
2010 - 292,
2011 - 301,
2012 - 303,
2013 - 292,
2014 - 288,
2015 - 280,
2016 - 269.
Сярэдняя цана дзясятка яек у лютым:
2016 год - Br1,97,
2017 год - Br2,11,
2018 год - Br2.
* Ад птушкі ўсіх відаў.
Крыніца: Белстат.