Сцяг Чацвер, 25 красавіка 2024
Усе навіны
Усе навіны
Інфаграфіка
16 кастрычніка 2018, 12:33

Харчовая бяспека Беларусі

Беларусь належыць да краін з самадастатковай вытворчасцю сельскагаспадарчай прадукцыі і з'яўляецца лідарам у СНД па вытворчасці на душу насельніцтва*:

- бульбы - 675 кг,

- мяса - 127 кг,

- малака - 771 кг,

- яек - 375 шт.

Займае пятае месца ў СНД па вытворчасці на душу насельніцтва:

- збожжа - 842 кг,

- агародніны - 206 кг.

Спажыванне асноўных прадуктаў харчавання ў 2017 годзе (на душу насельніцтва):

- мяса і мясапрадукты - 92 кг,

- малако і малочныя прадукты - 249 кг,

- яйкі - 265 шт.,

- бульба і бульбапрадукты - 172 кг,

- агародніна, бахчавыя культуры і прадукты іх перапрацоўкі - 153 кг,

- фрукты, ягады і прадукты іх перапрацоўкі - 89 кг.

У 2010 годзе спажыванне асноўных прадуктаў харчавання было:

- мяса і мясапрадукты - 84 кг,

- малако і малочныя прадукты - 242 кг,

- яйкі - 292 шт.,

- бульба і бульбапрадукты - 183 кг,

- агародніна, бахчавыя культуры і прадукты іх перапрацоўкі - 149 кг,

- фрукты, ягады і прадукты іх перапрацоўкі - 65 кг.

Удзельная вага продажу прадуктаў харчавання беларускай вытворчасці ў рознічным тавараабароце арганізацый гандлю ў першым паўгоддзі 2018 года:

- яйкі - 100%,

- мяса і мясныя прадукты - 99,8%,

- сметанковае масла - 99,7%,

- сыры - 94,8%,

- цукар - 90,9%,

- бульба - 89,5%,

- мука - 85,9%.

На пачатак 2018 года ў Беларусі працавала каля 17 тыс. прадуктовых магазінаў (30% ад агульнай колькасці магазінаў). У разліку на 10 тыс. жыхароў прыпадае 18 прадуктовых магазінаў.

* Тут і далей - даныя за 2017 год.

Крыніца: Нацыянальны статыстычны камітэт Беларусі.

Топ-навіны
Свежыя навіны Беларусі